maanantai 3. syyskuuta 2018

Google Sites


Google Sites avoimena oppimisympäristönä (Superalkeet)


Kun yhteistyöhankkeessa etsitään kolmelle eri korkeakoululle yhteistä alustaa, törmätään nopeasti seinään. Ei Moodlea, ei Optimaa. Mihin olisi helppo pääsy, eikä opiskelijan tarvitsisi kirjautua? Ei sellaista järjestelmää ole.

Superalkeet-ryhmä päätti yhteistyön helpottamiseksi ratkaista asian kerralla tekemällä avoimen sivuston Google Sites -ympäristöön. Esittelimme alustaratkaisuamme DIGIJOUJOU-hankkeen väliseminaarissa elokuun lopussa.

Google Sites on pohjimmiltaan ihan vaan verkkosivutyökalu. Kaikki on tehty käyttäjälle yksinkertaiseksi, työkalu on ilmainen ja vaatii Google-tunnukset ainoastaan sivua muokkaavilta. Miksi tämä on olennaista? Koska opiskelijaa ei voi vaatia käyttämään ohjelmia tai sovelluksia, joita oma oppilaitos ei ole ottanut käyttöön. Miksi ilmaisuus on olennaista? Koska korkeakoulusektorilla resurssitehokkuus on olennaista. Entä se helppokäyttöisyys? Ei koodaamista, ei teknistä taitoa. Tämän systeemin ottaa haltuun nopeasti, jos oma tietotekninen taitotaso on Word-/Excel-tasoa.

Tältä se näyttää! Superalkeet-sivu esikatselutilassa.

Kai tässä nyt jonkinlainen haittapuoli on? No tavallaan. Sivustolle ei voi palauttaa arvioitavia tehtäviä tietosuojan takia, opettajan on erikseen sovittava palautuksista opiskelijoiden kanssa. Teknistä tukea ei välttämättä heru omasta korkeakoulusta, koodin puuttumisen takia muokkaaminen on rajallista ja sivuston tekeminen vaatii aina jonkin verran hikeä. Suunnitelmallisuus auttaa alkuun ja opastusta löytyy hakukoneiden avulla. Kirjaudu tunnuksilla, kokeile ja ihmettele. Luonnostilassa on hyvä testailla.

Superalkeet-ryhmän sivustoa pääset tutkimaan täällä. Olemme tehneet sivustolle YouTube- ja Forms-upotuksia, lisänneet linkkejä ja kuvia. Myös esimerkiksi Quizlet-upotukset toimivat. Ajatuksenamme on käyttää materiaalia osana opettajan materiaalipakettia, ainakin kunnes sivustoa saadaan valmiimmaksi seuraavan projektivuotena. Kyse ei ole täydellisestä itseopiskelupaketista.

Esimerkki upotetusta Quizlet-harjoituksesta
Jos avoimen materiaalin tai verkkosivun tekeminen kiinnostaa, Google Sites on erittäin helppokäyttöinen vaihtoehto.

Linkkejä kiinnostuneille:


Tässä linkki Prezi-esitykseemme: klikkaa tästä

Tässä linkki sivullemme (huom. keskeneräisyys paistaa vielä läpi, lisäyksiä ja korjauksia on tulossa…)

Jyväskylän yliopisto on kerännyt pienen suomenkielisen ohjeen avuksi, siitä on hyvä lähteä liikkeelle.

 Superalkeet-ryhmä: Katri Niemi (UEF), Jaana Oinonen (JAMK) ja Hanna Tani (Haaga-Helia)

1 kommentti:

  1. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    VastaaPoista