torstai 14. maaliskuuta 2019

Superalkeita, etäisyyttä ja etäystävyyttä



Kun projektikoordinaattorit määräävät sinut kahden eri puolelta Suomea olevan kollegan kanssa samaan ryhmään, ei riemu välttämättä ole ihan päällimmäisin tunne. Mitenköhän homma sujuu, kun ei ole yhteistä infrastruktuuria ja kasvokkain on lähes mahdoton tavata? Ihan hyvin, väitämme me.

Tehtävälistojen maaginen taika

Jaettu muisti on usein tehokas keino hävittää mielestä viimeisetkin asiat. Olemme projektin ajan tehneet kokonaisuuksittain tehtävälistat pedagogisen käsikirjoituksemme pohjalta. Näin jokainen on työstänyt koko ajan yhdessä samaa moduulia, eikä pelkästään ns. omaa vastuukokonaisuuttansa. Meidän mielestämme kokonaisuus on pysynyt tällä tavalla linjakkaana. Jokainen on erikoistunut hieman ehkä tahtomattaankin johonkin osa-alueeseen, mutta kukin kokonaisuus on kaikkien osiensa summa, ei kasa irrallisia sisältöjä. Tarina etenee yhdessä kirjoittamalla!

Verkkotyöskentelyä
Hannan verkkotyöskentelyä hyvässä seurassa! Kuva: Hanna Tani

Nyt olisi hyvät neuvot ja toimiva Skype-yhteys tarpeen

Käytämme Superalkeet-ryhmämme tapaamisiin pääosin Skype-yhteyttä, jolloin tapaamisessa on helppo työskennellä jaettujen dokumenttien parissa. Kun kaikki näkevät reaaliaikaisesti mitä tehdään, vältytään monelta turhalta väärinymmärrykseltä. Meille toimivin ratkaisu on ollut jakaa roolit melko selkeästi. Yksi ryhmäläisistä laittoi esimerkiksi kutsut kokoukseen, toinen kirjasi muistiin asiat ja kolmas vastasi Google Sites -sivulle tekemistämme muutoksista. Kokousten määrä väheni projektin edetessä, koska selvät sävelet ja yhteiset linjat oli sovittu jo projektin alkutaipaleella.

Google-tili tehokäyttöön

Jaetun tilin tärkein hyöty meille on ollut saumaton työskentely yhteisillä alustoilla. Toisen valmistelema tehtävää voi jatkaa kätevästi, julkaisun voi hoitaa kolmas. Kenenkään ei tarvitse jakaa muokkausoikeuksia vaan yhteinen kirjautuminen takaa kaikille pääsyn yhteisiin työvälineisiin. Google-kirjautuminen on käytössä monessa meille tärkeässä työkalussa, kuten Powtoonissa, H5P:ssä, Quizletissa ja YouTubessa. Valitsimme verkko-oppimissivustomme alustaksi Google Sitesin, joten Google-tunnukset oli hyvä luoda jo ihan projektin alkuvaiheessa. Myös tämä blogiteksti on julkaistu yhteisiä Google-tunnuksiamme hyödyntäen.


Lähitapaaminen
Katri ja Jaana ottavat lähitapaamisesta kaiken ilon irti! Kuva: Hanna Tani

Lopulta yhteistyö palkitsee

Mitä me tästä kokemuksesta olemme oppineet? Yhteistyö verkon välityksellä on aivan yhtä haastavaa, palkitsevaa, rasittavaa ja ansiokasta kuin kasvotustenkin tehty. Yhteiskäyttö on avain moneen ongelmaan, mutta tärkeintä on silti toimiva kommunikaatio, jotta työskentelyn tavoitteet ovat selkeät ja suunta on yhteinen.
 


Superalkeet ryhmän muodostavat Katri Niemi (Itä-Suomen yliopisto), Hanna Tani (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu) ja Jaana Oinonen (Jyväskylän ammattikorkeakoulu) 
Superalkeet-verkko-oppimissivustoon voit tutustua täällä: Superalkeet

1 kommentti:

  1. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    VastaaPoista